Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Φιλοξένησε Ένα Ζώο! ‘Ένας καλύτερος κόσμος μέσα απ’την καλοσύνη προς τα ζώα.’


ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω


ΠΡΟσωρινη ΣΤεγη σε ΑδεσποΤΕς ψΥχες τΩρα!!!!


FOSTER HOMES FOR STRAY ANIMALS
   


Φιλοξένησε ένα ζώο και βοήθησε να σωθεί μια ζωή.


Τι είναι η φιλοξενία; / Τι είναι ένα προσωρινό σπίτι φιλοξενίας;

Φιλοξενία είναι η παροχή προσωρινής στέγης σε ζώα, πριν αυτά υιοθετηθούν. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνεισφέρει κανείς στη διάσωση άστεγων ζώων. Τα ζώα που συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία είναι οι σκύλοι και οι γάτες, αν και ίσως υπάρξουν περιπτώσεις όπου κουνέλια ή πτηνά θα χρειαστούν επίσης προσωρινή στέγη.


Γιατί τα ζώα χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία;

Οι πιθανοί λόγοι είναι αρκετοί:

• Η φιλοξενία μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ζώου όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθεί σε κάποιο καταφύγιο.
• Για κάποια ζώα το περιβάλλον ενός καταφυγίου είναι ακατάλληλο, είτε γιατί τα τρομάζει, είτε γιατί χρειάζονται ειδική φροντίδα.
• Τα νεογέννητα ζώα που χρειάζεται να θηλάσουν ή να ταϊζονται με μπιμπερό συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία.
• Κάποια ζώα χρειάζονται χρόνο για να αναρρώσουν από μια ασθένεια ή από κάποιο τραυματισμό πριν υιοθετηθούν.
Όποιος και αν είναι ο λόγος, τα ζώα αυτά χρειάζονται ειδική φροντίδα και αγάπη πριν μπορέσουν να υιοθετηθούν. Το να παρέχει κανείς στέγη και φροντίδα σε κάποιο ζώο για λίγες μέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, μπορεί να είναι ένα ‘δώρο’ που θα σώσει τη ζωή ενός ζώου.

Μπορώ να φιλοξενήσω;

Αν θα θέλατε να κάνετε κάτι για να βοηθήσετε τα ζώα, η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας ευέλικτος και ευχάριστος τρόπος για να το πετύχετε, ενώ παράλληλα προσφέρει και απίστευτη ικανοποίηση. Και αυτό γιατί:
• Είναι περισσότερο ευέλικτη από άλλες εθελοντικές εργασίες που απαιτούν την φυσική σας παρουσία κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για συγκεκριμένο αριθμό ωρών.
• Είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε την παρέα ενός κατοικιδίου, αν δεν είστε σε θέση να αναλάβετε τη μόνιμη δέσμευση που απαιτεί η υιοθεσία. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ιδανική για φοιτητές, ή ανθρώπους που συχνά μετακομίζουν.
• Σκέφτεστε να προσθέσετε στην οικογένειά σας ένα σκύλο ή μια γάτα αλλά δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε; Να ένας τρόπος να το ανακαλύψετε.

Το να ανοίξει κανείς το σπίτι του σε ένα ζώο, να το αγαπήσει, και έπειτα να το αποχωριστεί απαιτεί ένα συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου. Ο ρόλος σας ως προσωρινός ανάδοχος είναι να προετοιμάσετε ένα ζώο για την υιοθεσία του και την ένταξή του σε μια μόνιμη οικογένεια.

Πόσο χρόνο απαιτεί;


Ο χρόνος που θα χρειαστεί να αφιερώσετε εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες του ζώου που θα φιλοξενήσετε. Για παράδειγμα, νεογέννητα ορφανά κουτάβια ή γατάκια πρέπει να ταϊζονται κάθε λίγες ώρες. Ένα φοβικό ζώο που χρειάζεται να κοινωνικοποιηθεί ή να εκπαιδευτεί επίσης χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Οι εθελοντές ή το σωματείο μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιο ζώο θα ήταν κατάλληλο για εσάς.

Τι γνώσεις/ικανότητες χρειάζονται;


Καλό θα ήταν να έχετε κάποιες γνώσεις για τη συμπεριφορά και την υγεία των ζώων συντροφιάς. Οι εθελοντές ή τα σωματεία μπορούν να σας κατατοπίσουν.

Συχνά, ανάγκη για προσωρινή φιλοξενία έχουν ζώα που χρειάζονται ειδική βοήθεια ή κάποιου είδους εκπαίδευση. Οι φοβικές γάτες, για παράδειγμα, συχνά χρειάζονται χρόνο καθώς και την ηρεμία ενός σπιτικού για να ξεκινήσουν να εμπιστεύονται. Τα σκυλιά συχνά χρειάζονται κάποια βασική εκπαίδευση για υπακοή και πειθαρχία, οπότε μαθαίνοντας κάποιες βασικές τεχνικές εκπαίδευσης, θα μπορέσετε να βοηθήσετε το σκυλάκι που θα φιλοξενήσετε να προετοιμαστεί για το νέο του σπίτι.

Επίσης, απλά με το να γνωρίσετε το ζώο, θα βοηθήσετε τους εθελοντές ή το σωματείο να μάθουν περισσότερα για τον χαρακτήρα του ζώου πριν αυτό υιοθετηθεί.

Τι άλλο απαιτείται;


Κάθε εθελοντής ή σωματείο ίσως έχει διαφορετικές πολιτικές και συγκεκριμένες απαιτήσεις, ανάλογα με το ζώο που πρόκειται να φιλοξενηθεί. Για παράδειγμα, κάποια ζώα χρειάζονται περιφραγμένους χώρους, φαρμακευτική περίθαλψη ή απομόνωση από άλλα ζώα.

Τι γίνεται με το φαγητό και την φαρμακευτική περίθαλψη;


Πολλά σωματεία και εθελοντές παρέχουν στον προσωρινό ανάδοχο τόσο την τροφή όσο και τα φάρμακα που χρειάζεται το ζώο. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να υπογράψετε ένα συμφωνητικό που θα διευκρινίζει ότι θα σας παρέχουν την τροφή και τα φάρμακα, ενώ ίσως σας ζητηθεί να απευθύνεστε σε κάποιον συγκεκριμένο κτηνίατρο για την ιατρική φροντίδα του ζώου.


Και τα δικά μου κατοικίδια;

Θα πρέπει να σκεφτείτε πώς τα δικά σας κατοικίδια θα αντιδράσουν στην προσωρινή παρουσία ενός άλλου ζώου στο σπίτι. Κάποια ζώα δέχονται ευχάριστα έναν προσωρινό φίλο, ενώ βοηθούν πολύ και στην κοινωνικοποίηση του ζώου. Κάποια άλλα ζώα δυσκολεύονται να δεχτούν μια νέα παρουσία, ή μελαγχολούν όταν ο προσωρινός φίλος φεύγει. Μόνο εσείς είστε σε θέση να αξιολογήσετε τον χαρακτήρα του κατοικιδίου σας.

Για την ασφάλεια των δικών σας κατοικιδίων, αλλά και του ζώου που θα φιλοξενήσετε, είναι σημαντικό τα ζώα σας να είναι εμβολιασμένα. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ζώο που θα φιλοξενηθεί ίσως πρέπει να απομονωθεί από τα κατοικίδιά σας, είτε προσωρινά, είτε καθ’όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας. Συζητήστε με τους εθελοντές ή τα σωματεία με τα οποία συνεργάζεστε για να προσδιορίσετε τι είναι καλύτερο σε κάθε περίπτωση.

Θα χρειαστεί να βρω εγώ μόνιμο σπίτι για το ζώο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εθελοντές και τα σωματεία αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την υιοθεσία του ζώου. Μπορείτε, ωστόσο, να βοηθήσετε, μιλώντας σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες για το ζώο που φιλοξενείτε. Καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον εθελοντή ή το σωματείο πώς ακριβώς σκοπεύει να χειριστεί την υιοθεσία του ζώου.


Και όταν έρθει η ώρα να φύγει το ζώο;

Το να αποχωριστείτε ένα ζώο που έχετε φιλοξενήσει, ακόμη και όταν έχει βρει μια καταπληκτική μόνιμη οικογένεια, μπορεί να είναι συναισθηματικά δύσκολο. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να είναι παρόντες κατά τη μεταφορά του ζώου στο νέο του σπίτι.
Η εικόνα του ζώου στο νέο του περιβάλλον μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε ότι έχει βρει μια καταπληκτική νέα οικογένεια.

Πολλοί προσωρινοί ανάδοχοι ενημερώνονται για την πορεία του ζώου, ή βλέπουν φωτογραφίες του στο νέο του σπίτι. Το να γνωρίζετε ότι συνεισφέρατε στο να σωθεί μια ζωή και να υιοθετηθεί ένα ζώο προσφέρει απίστευτη ικανοποίηση.

Πολλές φορές, οικογένειες που φιλοξενούν προσωρινά κάποιο ζώο αποφασίζουν να το υιοθετήσουν. Γι’αυτό και τα φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές αναζητούν διαρκώς νέα σπίτια προσωρινής φιλοξενίας!

Ναι, αλλά είναι δίκαιο για το ζώο;

Κάποιοι άνθρωποι διστάζουν να φιλοξενήσουν προσωρινά ένα ζώο, γιατί πιστεύουν πως είναι άδικο να δώσουν στέγη σε ένα ζώο, το οποίο θα δεθεί μαζί τους, και μετά να το στείλουν σε ένα καινούριο σπίτι. Μα έτσι δεν είναι σαν να εγκαταλείπεται το ζώο για δεύτερη φορά;

Όχι, κάθε άλλο! Μια προσωρινή στέγη φιλοξενίας μπορεί να σώσει τη ζωή ενός αδέσποτου ή φοβικού ζώου. Του δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τη ζωή σε ένα σπίτι, να καταλάβει πως οι άνθρωποι μπορούν να είναι καλοί μαζί του, και πως υπάρχει ένα ζεστό και ασφαλές μέρος γι’αυτό.

Η προσωρινή στέγη μπορεί να προετοιμάσει ένα σκύλο ή μια γάτα για μια νέα ζωή στο μόνιμό τους σπιτι. Δυστυχώς, υπάρχουν άπειρα ζώα που έχουν ανάγκη από αυτού του είδους την προετομασία πριν βρουν ‘τους δικούς τους ανθρώπους’


What’s a foster home?

Foster parents provide temporary homes for animals prior to adoption. Providing foster care is a wonderful and personal way to contribute to saving homeless pets. Dogs and cats are the most common pets needing foster homes, but some organizations may also need help with rabbits, birds.
Why do animals need foster care?
There are several possible reasons:
• Foster care can help save an animal’s life when a shelter is full.
• Some animals don’t do well in a shelter environment because they are frightened or need a little extra care.
• Newborn animals that need to be nursed or bottle-fed usually need foster care.
• Some animals need time to recover from an illness or injury before adoption.
Whatever the reason, these animals need some extra love and care before they can be adopted. Providing foster care for a few days, weeks, or months can be a lifesaving gift for an animal.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Η φιλοξενια ζωων δεν ειναι προβεβλημενη αρκετα και δυστυχως στη χωρα του Ξενιου Δια οπου η φιλοξενια μας αποτελει ιδιον του λαου μας τετραποδα ζωακια δεν βρισκουν την ιδια θαλπωρη που βρισκουν τα διποδα στην πατριδα μας.
Μια σωστη καμπανια θα μπορουσε να αλλαξει τα δεδομενα αυτα. Οσοι εχετε ορεξη, φρεσκιες ιδεες και χρονο προσελθετε!!

Η προσφορα σε φιλοξενια ζωων ειναι απογοητευτικη και σε αυτο πιστευω ακραδαντα φταιει ο τροπος που προσεγγιζουμε πιθανους μελλοντικους υποψηφιους για φιλοξενια. Η επιστημη της επικοινωνιας και της προωθησης μας εχει δειξει πλειστα παραδειγματα του πως μπορεις να πεισεις καποιον οτι χρειαζεται επειγοντως κατι που ουτε καν διανοουνταν πριν λιγο καιρο.
Αρα ειναι θεμα στρατηγικης μαρκετινγκ. Σιγουρα αν ειχαμε μια εταιρεια επικοινωνιας να μας προσφερει τις υπηρεσιες της θα ηταν οτι καλυτερο. εδω εχουν καταφερει να αποδεχτουμε το ΔΝΤ. Πιστευω ομως οτι ολο και καποια κρυφα ταλεντα στη επικοινωνια και στην προωθηση εχουμε στον κοσμο των φιλοζωων. Για να ακουσσω ιδεες για σλογκαν και στρατηγικες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου