Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 17η/MAMA FAZOO (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ) ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω

ΠΡΟσωρινή ΣΤέγη σε ΑδέσποΤΕς ψΥχές τΩρα!!!!
FOSTER HOMES FOR STRAY ANIMALS


Ομάδα Εργασίας του
Stray-Life.gr

Φιλοξενία είναι η παροχή προσωρινής στέγης σε ζώα, πριν αυτά υιοθετηθούν. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνεισφέρει κανείς στη διάσωση άστεγων ζώων. Τα ζώα που συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία είναι οι σκύλοι και οι γάτες, αν και ίσως υπάρξουν κάποιες σπάνιες όμως περιπτώσεις όπου κουνέλια ή πτηνά θα χρειαστούν επίσης προσωρινή στέγη.Η ιδέα της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι η εξής: πολλά ζωάκια έχουν άμεση ανάγκη φιλοξενίας αλλα δυστυχώς η προσφορά φιλοξενιών που έχουμε αν και έχει αυξηθεί δεν φτάνει για τον αριθμό των αδέσποτων που υπάρχει και έχουν ανάγκη οπότε πολλες φορές αναγκαζόμαστε να τα έχουμε σε κλουβάκι σε πανσιόν με χρηματικό αντίτιμο. Γιατί λοιπόν να μην δίνουμε τα χρήματα που δίνουμε σε πανσιόν σε κάποιον που ίσως έχει και μεγάλη χρηματική ανάγκη διότι μην ξεχνάμε οτι πολύς κόσμος περνάει δύσκολες ώρες οικονομικά και πάρα πολλοί είναι άνεργοι. Έτσι οι δυνατοί κρίκοι της κοινωνίας θα σταθούν αλληλέγγυοι στους πιο αδύνατους και αυτό είναι μια αξία που τείνει να χαθεί στις μέρες μας παρασυρμένοι μέσα στη κουλτούρα της επικράτησης του ισχυρού που ζούμε στις μέρες μας. Θα μπορούσαν λοιπόν να δηλώνουν 10 ατομα καθε φορά συμμετοχή για προσφορά 15 ευρώ το μήνα τα οποία θα πηγαίνουν σε κάποιον ο οποίος και έχει ανάγκη το ποσό και διατίθεται να φιλοξενήσει το ζωάκι. Σε περίπτωση που δεν είναι ήδη γνώστης περί ευζωίας του αδέσποτου το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει, είναι δηλαδή άπειρος τότε θα υπάρχει ένας "μέντορας" για κάθε 5 αναδόχους ο οποίος θα ενημερώνει και θα στηρίζει τον ανάδοχο σε όποιες ερωτήσεις ή απορίες έχει και θα αναλαμβάνει την επιμόρφωσή του πριν παραλάβει το ζωάκι καθώς και την υποστήριξή του σε θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. 

Μπορείτε στα σχόλια να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας ή την αναδοχή σας και θα τα προσθέσω εδώ. Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο jkallergi@hotmail.com ή τηλεφωνικα στο 6932297236Πάμε τώρα για μια ακόμα  φιλοξενία αλληλεγγύης μια που είχαμε κι άλλη μια προσφορά για αλληλεγγύη. Το περιστατικό ειναι του Fazoo Farm και έχει ιως εξής:

Αυτή τη σκυλίτσα την είδαμε πρώτη φορά πριν 2 μήνες μαζί με τα κουτάβια της στην Ανάβυσσο.
Ήταν πραγματικά αδύνατον να τα πάρουμε στο καταφύγιο... Ενώ προσπαθούσαμε να τους βρούμε φιλοξενία, μια μέρα βρήκαμε τα μισά μωρά σκοτωμένα κατά πάσα πιθανότητα από άλλα σκυλιά ενώ η μαμά τους και τα υπόλοιπα μικρά της είχαν εξαφανιστεί.
Αρκετές μέρες μετά η μαμά επέστρεψε δαγκωμένη, ενώ τα υπόλοιπα μικρά της δεν εμφανίστηκαν ποτέ και φοβόμαστε ότι δεν επέζησαν ούτε εκείνα.
Για τις πληγές της πήρε φάρμακα που της δίνει μια κυρία που μένει κοντά και ευτυχώς είναι πολύ καλύτερα.
Ετοιμάζουμε επιχείρηση στείρωσης της μαμάς για να μην επαναληφθεί τέτοια θλιβερή ιστορία με κουτάβια επόμενης γέννας της.
Είναι πολύ φοβισμένη και δεν είναι εύκολο, δεν πλησιάζει τους ανθρώπους. Θα θέλαμε αντί να την στειρώσουμε και να την ξανααφήσουμε εκεί που ζει τώρα να της δώσουμε μια ευκαιρία να βρει σπίτι. Για να γίνει αυτό όμως θα χρειαστεί φιλοξενία αμέσως μετά τη στείρωση. Έτσι ώστε να συνηθίσει σιγά σιγά τους ανθρώπους γιατί είναι τόσο φοβισμένη που δεν μπορεί να υιοθετηθεί άμεσα. Είναι μεσαίου μεγέθους και φαίνεται πολύ γλυκιά.

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει και ενδιαφέρεται για  υιοθεσία παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στα 698 2977330 & huppydogs@yahoo.gr 

Εδώ το σχετικό άλμπουμ  
Μέντορας:

Αλληλέγγυοι:

 1)Elsi Lambrou Baglanea
 2)Emi Vasileiadou
 3)Evi Messaritaki
 4)Martha Pltd
 5)Rea Chatziandreou
 6)Ioanna Kalofonou
 7)Theodora Symeonoglou
 8)Nadia Ginargiros
 9)Tina Vamvoura
10) Vasso SeirinakiΤροφή- Συμβουλές υγείας: Fazoo

Ανάδοχος:

Μπορείτε στα σχόλια να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας ή την αναδοχή σας και θα τα προσθέσω εδώ. Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο jkallergi@hotmail.com ή τηλεφωνικα στο 6932297236 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου