Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4η/ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΤΟΥΜΠΙΩΤΗΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ



ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω


ΠΡΟσωρινή ΣΤέγη σε ΑδέσποΤΕς ψΥχές τΩρα!!!!
FOSTER HOMES FOR STRAY ANIMALS


Ομάδα Εργασίας του

Stray-Life.gr

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε θέση, παρακαλούμε να είστε σίγουροι πως έχετε διαβάσει τους όρους και τους κανονισμούς του Stray-Life.gr 


Φιλοξενία είναι η παροχή προσωρινής στέγης σε ζώα, πριν αυτά υιοθετηθούν. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνεισφέρει κανείς στη διάσωση άστεγων ζώων. Τα ζώα που συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία είναι οι σκύλοι και οι γάτες, αν και ίσως υπάρξουν κάποιες σπάνιες όμως περιπτώσεις όπου κουνέλια ή πτηνά θα χρειαστούν επίσης προσωρινή στέγη.Η ιδέα της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι η εξής: πολλά ζωάκια έχουν άμεση ανάγκη φιλοξενίας αλλα δυστυχώς η προσφορά φιλοξενιών που έχουμε αν και έχει αυξηθεί δεν φτάνει για τον αριθμό των αδέσποτων που υπάρχει και έχουν ανάγκη οπότε πολλες φορές αναγκαζόμαστε να τα έχουμε σε κλουβάκι σε πανσιόν με χρηματικό αντίτιμο. Γιατί λοιπόν να μην δίνουμε τα χρήματα που δίνουμε σε πανσιόν σε κάποιον που ίσως έχει και μεγάλη χρηματική ανάγκη διότι μην ξεχνάμε οτι πολύς κόσμος περνάει δύσκολες ώρες οικονομικά και πάρα πολλοί είναι άνεργοι. Έτσι οι δυνατοί κρίκοι της κοινωνίας θα σταθούν αλληλέγγυοι στους πιο αδύνατους και αυτό είναι μια αξία που τείνει να χαθεί στις μέρες μας παρασυρμένοι μέσα στη κουλτούρα της επικράτησης του ισχυρού που ζούμε στις μέρες μας. Θα μπορούσαν λοιπόν να δηλώνουν 10 ατομα καθε φορά συμμετοχή για προσφορά 15 ευρώ το μήνα τα οποία θα πηγαίνουν σε κάποιον ο οποίος και έχει ανάγκη το ποσό και διατίθεται να φιλοξενήσει το ζωάκι. Σε περίπτωση που δεν είναι ήδη γνώστης περί ευζωίας του αδέσποτου το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει, είναι δηλαδή άπειρος τότε θα υπάρχει ένας "μέντορας" για κάθε 5 αναδόχους ο οποίος θα ενημερώνει και θα στηρίζει τον ανάδοχο σε όποιες ερωτήσεις ή απορίες έχει και θα αναλαμβάνει την επιμόρφωσή του πριν παραλάβει το ζωάκι καθώς και την υποστήριξή του σε θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. 

Μπορείτε στα σχόλια να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας ή την αναδοχή σας και θα τα προσθέσω εδώ. Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο mntik@physics.auth.gr ή τηλεφωνικα στο 6988397964

Πάμε τώρα για μια ακόμα  φιλοξενία αλληλεγγύης μια που είχαμε κι άλλη μια προσφορά για αλληλεγγύη. Το περιστατικο ειναι  απο τη Θεσσαλονίκη και υπεύθυνος για το σκυλάκι η Marina Ntika:

"O Λάζαρος (ή Τουμπιώτης όπως τον βάφτισαν οι υπέροχοι κτηνίατροι της Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ που εγχείρησαν και φρόντισαν τόσο καιρό το υπέροχο αυτό σκυλάκι), είναι πλέον καλά, ασφαλής και χαρούμενος στο σπίτι της Βίκυς μας, για φιλοξενία!

Στις 3 Φεβρουαρίου είδαμε αυτήν εδώ την έκκληση για βοήθεια:

Sasa Mavrou
SOS ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΚΛΕΟΥΣ(Η ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΥΛΟΣ ΠΕΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΩΡΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ? 

Το σκυλάκι ήταν όντως ακίνητο για πολλές ώρες. Ο κτηνίατρος που προσφέρθηκε να πάει στην περιοχή (Ηλίας Κορσαββίδης) να δει το σκυλάκι, μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για ασκήτη (υγρό που μαζεύεται εσωτερικά του σώματος, και οφείλεται σε διάφορους λόγους). Του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, και το επόμενο πρωί το σκυλάκι μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΠΘ. Μετά από σειρά εξετάσεων, και πολυήμερη αναμονή, διαγνώστηκε ότι ο ασκήτης οφειλόταν σε βλάβη στο περικάρδιο. Ακολούθησε επέμβαση, και προς ευχάριστη έκπληξη όλων, τελικά δεν ήταν νεοπλασία (όπως φοβόταν οι κτηνίατροι). Επομένως, αφαιρέθηκε το μισό περικάρδιο (η προβληματική περιοχή), και ο σκυλάκος είναι υγιής και αναρρώνει!

Είναι 9 ετών, δε γνωρίζει κανένας από τη γειτονιά την προέλευση του σκύλου ή το πώς βρέθηκε εκεί! Απλά ήταν ένα ακίνητο σκυλάκι, που το προσπερνούσαν εκατοντάδες περαστικοί, μέχρι που βρέθηκε κάποιος να ενημερώσει και να ζητήσει βοήθεια! Δυστυχώς είμαστε ήδη πνιγμένοι στα περιστατικά, και η μακρόχρονη φιλοξενία του είναι αδύνατη χωρίς τη βοήθειά σας! Κάνουμε λοιπόν μία προσπάθεια να εξασφαλίσουμε στον υπέροχο αυτό ημίαιμο λυκάκο - γεράκο μία διαρκή φιλοξενία για όσο καιρό χρειαστεί, προκειμένου να μη χρειαστεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο δρόμο.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, θα ήταν ανεκτίμητο!

Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τους κτηνιάτρους της Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, που βοήθησαν με όλη τους την ψυχή αυτόν τον αδέσποτο σκυλάκο, και εμάς να τον υποστηρίξουμε. Ευχαριστώ επίσης την κυρία Ιζαμπέλα Μποτονάκη, πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου Πυλαίας "Η Αγάπη", η οποία, παρά το φόρτο περιστατικών που αντιμετωπίζει καθημερινά, κάλυψε ένα μέρος των εξόδων της νοσηλείας του γεράκου.

Θέλω να ευχαριστήσω προκαταβολικά όλους εσάς που θα βοηθήσετε για να χαρίσουμε μία ασφάλεια σε αυτόν τον σκυλάκο για όσο καιρό μπορούμε!

Και αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για υιοθεσία, παρακαλώ επικοινωνήστε με Marina Ntika (http://www.facebook.com/minisqrat) στελνοντας μηνυμα στο inbox. Ο Λάζαρος - Τουμπιώτης είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας, φιλικός και υπομονετικός όσο λίγα! Ουδέποτε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα παρά την ταλαιπωρία που υπέστη (παρακεντήσεις, διαρκείς αιμοληψίες, επέμβαση), δε λερώνει μέσα στο σπίτι, είναι πανεύκολος στη βόλτα του, και τα πάει καλά με όλα τα σκυλάκια, αρσενικά και θηλυκά!

Ο Λαζαρακος ζητάει την αλληλεγγύη σας

Μέντορας: Μαρίνα Ντίκα

Αλληλέγγυοι:
1) Stalo Papantoniou
2) Elsa Goudeli
3) Efi Adespotidou
4) Tina Vamvoura  
5) Vicky Giota
6) Alexia Panagiwtidou (αποχωρεί) Vana Pita
7) Chrisa Tsaxarli 
8) Anna Sioki
9) Chris Balkizas 
10) Thalia Mimeprizeis (αποχωρεί) Vana Pita

Τροφή- Συμβουλές υγείας:  

Ανάδοχος: Βίκυ Λιναρά

Μπορείτε στα σχόλια να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας ή την αναδοχή σας και θα τα προσθέσω εδώ. Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο mntik@physics.auth.gr ή τηλεφωνικα στο 6988397964



http://prostatevo.blogspot.com
www.stray-life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου