Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 47η/ Λέο- ο Χαλκιδαίος

http://www.facebook.com/note.php?note_id=163127963738274



ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω


ΠΡΟσωρινή ΣΤέγη σε ΑδέσποΤΕς ψΥχές τΩρα!!!!
FOSTER HOMES FOR STRAY ANIMALS


Ομάδα Εργασίας του

Stray-Life.gr

Φιλοξενία είναι η παροχή προσωρινής στέγης σε ζώα, πριν αυτά υιοθετηθούν. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνεισφέρει κανείς στη διάσωση άστεγων ζώων. Τα ζώα που συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία είναι οι σκύλοι και οι γάτες, αν και ίσως υπάρξουν κάποιες σπάνιες όμως περιπτώσεις όπου κουνέλια ή πτηνά θα χρειαστούν επίσης προσωρινή στέγη.Η ιδέα τηςΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι η εξής: πολλά ζωάκια έχουν άμεση ανάγκη φιλοξενίας αλλα δυστυχώς η προσφορά φιλοξενιών που έχουμε αν και έχει αυξηθεί δεν φτάνει για τον αριθμό των αδέσποτων που υπάρχει και έχουν ανάγκη οπότε πολλες φορές αναγκαζόμαστε να τα έχουμε σε κλουβάκι σε πανσιόν με χρηματικό αντίτιμο. Γιατί λοιπόν να μην δίνουμε τα χρήματα που δίνουμε σε πανσιόν σε κάποιον που ίσως έχει και μεγάλη χρηματική ανάγκη διότι μην ξεχνάμε οτι πολύς κόσμος περνάει δύσκολες ώρες οικονομικά και πάρα πολλοί είναι άνεργοι. Έτσι οι δυνατοί κρίκοι της κοινωνίας θα σταθούν αλληλέγγυοι στους πιο αδύνατους και αυτό είναι μια αξία που τείνει να χαθεί στις μέρες μας παρασυρμένοι μέσα στη κουλτούρα της επικράτησης του ισχυρού που ζούμε στις μέρες μας. Θα μπορούσαν λοιπόν να δηλώνουν 10 ατομα καθε φορά συμμετοχή για προσφορά 15 ευρώ το μήνα τα οποία θα πηγαίνουν σε κάποιον ο οποίος και έχει ανάγκη το ποσό και διατίθεται να φιλοξενήσει το ζωάκι. Σε περίπτωση που δεν είναι ήδη γνώστης περί ευζωίας του αδέσποτου το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει, είναι δηλαδή άπειρος τότε θα υπάρχει ένας "μέντορας" για κάθε 5 αναδόχους ο οποίος θα ενημερώνει και θα στηρίζει τον ανάδοχο σε όποιες ερωτήσεις ή απορίες έχει και θα αναλαμβάνει την επιμόρφωσή του πριν παραλάβει το ζωάκι καθώς και την υποστήριξή του σε θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς.

Μπορείτε στα σχόλια να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας ή την αναδοχή σας και θα τα προσθέσω εδώ. Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο jkallergi@hotmail.com ή τηλεφωνικα στο 6932297236.

Πάμε τώρα για μια ακόμα φιλοξενία αλληλεγγύης!

Το περιστατικό είναι της Νίκης και το σκυλάκι προέρχεται από το Κυνοκομείο Χαλκίδας:
* ο Λέο υιοθετήθηκε και όλο χαρά πήγε στο καινούργιο του σπίτι -όπου όμως δεν τον ήθελε το ένα μέλος της οικογένειας.... :(( Μετά από πιέσεις του τύπου "ελάτε κάποιος ΤΩΡΑ να τον πάρετε, αλλιώς....", πήγε στα Σεπόλια η Μαρίνα Λυμπεροπούλου και τον παρέλαβε στις 10 η ώρα τη νύχτα......
Οι επιλογές μας ήταν δύο:
α) θα επέστρεφε στο Κυνοκομείο Χαλκίδας
β) θα έμπαινε σε φιλοξενία αλληλεγγύης και θα προσπαθούσαμε εκ'νέου να του βρούμε ένα "αληθινό σπίτι".

Έτσι και έγινε, - το ίδιο βράδυ-  αφού ήδη η εθελόντριά μας -η Ελένη- είχε προσφερθεί να τον φιλοξενήσει. Τον είχε γνωρίσει και τον κατα-συμπάθησε και δεν μας άφησε και πολλές επιλογές, αμέσως τον ανέλαβε!!

Ο Λέο λοιπόν μπήκε στο πρόγραμμα Φιλοξενιών Αλληλεγγύης και περιμένει τώρα από όλους μας να κάνουμε μιά ακόμη προσπάθεια για να του εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον!! Είναι εμβολιασμένος και θα γίνει μεσαίου μεγέθους, αφού τώρα είναι 5 μηνών και ζυγίζει 7.5 κιλά, άρα δεν θα ξεπεράσει τα 10 κιλά αργότερα.... Σαν χαρακτήρας τώρα: Είναι άριστος, πρόθυμος να μάθει το παραμικρό, πολύ φιλικός και παιχνιδιάρης με τα άλλα σκυλάκια και ιδιαίτερα με τους ανθρώπους. Προς το παρόν λερώνει στην πάνα του στο μπαλκόνι, πράγμα που έμαθε αμέσως από τη δεύτερη μέρα!!!
Πληροφορίες:
6989-864140 και 6946-171949 και

** το άλμπουμ του απο το Stray-Life
ΛΕΟ|ο Χαλκιδαίος!
By Stray-Life.gr


** Εδώ άλμπουμ με φωτογραφίες του Λέο από το σπίτι που φιλοξενείται:
ΛΕΟ By Eleni Elaine








Μέντορας: Eleni Elaine


Αλληλέγγυοι:
1) Tonia Pappa
2) Angela Patseli
3) Xaotic Tania
4) ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗΣ
5) Stella Stroumpou
6) Anna Batakis
7) Ilias Sifakis   
8) Stella Stroumpou
9) Tina Vamvoura
10) Vasso Seirinaki

11) Katerina Barsaki : Προσφέρει έξτρα 20 ευρώ το μήνα για τα λειτουργικά έξοδα του μικρού ΛΕΟ!

 Συμβουλές υγείας: Νάντια Χατζησάββα 6989-864140

Ανάδοχος:  Eleni Elaine (Nέα Σμύρνη)



Μπορείτε στα σχόλια να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας ή την αναδοχή σας και θα τα προσθέσουμε εδώ. Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο jkallergi@hotmail.com ή τηλεφωνικα στο 6932297236








www.stary-life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου