Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 3η/ ΦΟΡΡΕΣΤ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

http://www.facebook.com/note.php?note_id=177349002316170ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω


ΠΡΟσωρινή ΣΤέγη σε ΑδέσποΤΕς ψΥχές τΩρα!!!!
FOSTER HOMES FOR STRAY ANIMALS


Ομάδα Εργασίας του

Stray-Life.gr

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε θέση, παρακαλούμε να είστε σίγουροι πως έχετε διαβάσει τους όρους και τους κανονισμούς του Stray-Life.gr 


Φιλοξενία είναι η παροχή προσωρινής στέγης σε ζώα, πριν αυτά υιοθετηθούν. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνεισφέρει κανείς στη διάσωση άστεγων ζώων. Τα ζώα που συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία είναι οι σκύλοι και οι γάτες, αν και ίσως υπάρξουν κάποιες σπάνιες όμως περιπτώσεις όπου κουνέλια ή πτηνά θα χρειαστούν επίσης προσωρινή στέγη.Η ιδέα της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι η εξής: πολλά ζωάκια έχουν άμεση ανάγκη φιλοξενίας αλλα δυστυχώς η προσφορά φιλοξενιών που έχουμε αν και έχει αυξηθεί δεν φτάνει για τον αριθμό των αδέσποτων που υπάρχει και έχουν ανάγκη οπότε πολλες φορές αναγκαζόμαστε να τα έχουμε σε κλουβάκι σε πανσιόν με χρηματικό αντίτιμο. Γιατί λοιπόν να μην δίνουμε τα χρήματα που δίνουμε σε πανσιόν σε κάποιον που ίσως έχει και μεγάλη χρηματική ανάγκη διότι μην ξεχνάμε οτι πολύς κόσμος περνάει δύσκολες ώρες οικονομικά και πάρα πολλοί είναι άνεργοι. Έτσι οι δυνατοί κρίκοι της κοινωνίας θα σταθούν αλληλέγγυοι στους πιο αδύνατους και αυτό είναι μια αξία που τείνει να χαθεί στις μέρες μας παρασυρμένοι μέσα στη κουλτούρα της επικράτησης του ισχυρού που ζούμε στις μέρες μας. Θα μπορούσαν λοιπόν να δηλώνουν 10 ατομα καθε φορά συμμετοχή για προσφορά 15 ευρώ το μήνα τα οποία θα πηγαίνουν σε κάποιον ο οποίος και έχει ανάγκη το ποσό και διατίθεται να φιλοξενήσει το ζωάκι. Σε περίπτωση που δεν είναι ήδη γνώστης περί ευζωίας του αδέσποτου το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει, είναι δηλαδή άπειρος τότε θα υπάρχει ένας "μέντορας" για κάθε 5 αναδόχους ο οποίος θα ενημερώνει και θα στηρίζει τον ανάδοχο σε όποιες ερωτήσεις ή απορίες έχει και θα αναλαμβάνει την επιμόρφωσή του πριν παραλάβει το ζωάκι καθώς και την υποστήριξή του σε θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. 

Μπορείτε στα σχόλια να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας ή την αναδοχή σας και θα τα προσθέσω εδώ. Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο mntik@physics.auth.gr ή τηλεφωνικα στο 6988397964

Πάμε τώρα για μια ακόμα  φιλοξενία αλληλεγγύης μια που είχαμε κι άλλη μια προσφορά για αλληλεγγύη. Το περιστατικο ειναι  απο τη Θεσσαλονίκη και υπεύθυνος για το σκυλάκι η Marina Ntika:

Ο Forrest είναι ένας μικρόσωμος γκριφονάκος, περίπου 6 ετών, ο οποίος έτυχε μίας "λαμπρής" οικογένειας, που τον άφησαν για ευθανασία, γιατί πάσχει από ναρκοληψία. Η ναρκοληψία είναι μία νευρολογική διαταραχή, που έχει ως αποτέλεσμα ο σκυλάκος να "κοιμάται" ξαφνικά για μερικά δευτερόλεπτα, την ώρα που εκτελεί κάποια δραστηριότητα. Ο Forrest συνήθως παθαίνει ναρκοληπτικές κρίσες την ώρα που τρώει ή χαίρεται πολύ :)

Μπορείτε να δείτε ακριβώς τη ναρκοληπτική του κρίση εδώ:


Ο Forrest βρίσκεται ήδη σε φιλοξενία, ο πρώτος μήνας έχει εξοφληθεί από μία φιλόζωη, αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια για τη συνέχεια, μέχρι να βρεθεί κάποιο σπίτι να τον αγκαλιάσει. Χρειαζόμαστε επίσης βοήθεια με την προώθηση της αγγελίας του.

Ο Forrest στην Κλινική
Ο Forrest στο σπίτι της Σάντρας :)
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ:
Τα πάει υπέροχα με άλλα σκυλάκια, αρσενικά και θηλυκά, απλά είναι λίγο "προστατευτικός" με το φαγητό του :) Επίσης, δε λερώνει μέσα :)))

To μόνο που απαιτείται είναι ο κηδεμόνας του να του δίνει τα φάρμακά του 3 φορές την ημέρα (προς το παρόν, η Πανεπιστημιακή ψάχνει να ραφινάρει νέα θεραπεία σε συνεργασία με ειδικό ινστιτούτο για τη ναρκοληψία της Αμερικής), και να έχει λίγο το νου του την ώρα που τρώει ο μικρός, μη "γλαρώσει" με την κροκέτα στο στόμα (κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα, αλλά λέμε τώρα, μπας και...)

Μέντορας: Μαρίνα Ντίκα (http://www.facebook.com/minisqrat)

Αλληλέγγυοι:
1) Chris Balkizas
2) Sassa Kar
3) Panagiota Gkolia
4) Vicky Giota
5) Angela Dabali
6) Tina Vamvoura
7) Marina Ntika
8) Δέσποινα Βαλαβάνη
9) ΒΙΚΥ ΛΙΝΑΡΑ
10) Lia Kwsti

Τροφή- Συμβουλές υγείας:  

Ανάδοχος: Σάντρα Πυροβέτση (http://www.facebook.com/sandra.pyrovetsi)

Μπορείτε στα σχόλια να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας ή την αναδοχή σας και θα τα προσθέσω εδώ. Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο mntik@physics.auth.gr ή τηλεφωνικα στο 6988397964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου